Lampje vervangen

Autolampcontrole

Wanneer u het onderhoud van uw lichten toevertrouwt aan ons, krijgt u enkele belangrijke voordelen. Rij veilig, vermijd problemen met de APK en de verzekering, laat die lastige vervanging van een lamp aan ons over.

Onderhoud autolampen

Als u problemen vaststelt met uw autolichten, neem dan meteen contact op met ons. Wij helpen u met het onderhoud van al uw lichten - zelfs lampcontroles en vervangingen. Indien u naast een andere service ook wil laten controleren of uw lichten goed functioneren, staan onze monteurs altijd voor u klaar. 

Lichten afstellen

Waarom is het nazicht van autolampen en andere lichten zo belangrijk?

Nazicht van autolampen en andere lichten

We beschouwen de lichten en richtingaanwijzers van onze wagen doorgaans als vanzelfsprekend. Maar er zijn er heel wat en elke auto heeft een net iets andere indeling. Hier is een checklist.

  • Koplampen en zijverlichting
  • Mistlichten vooraan en achteraan
  • Remlichten
  • Richtingaanwijzers/alarmverlichting vooraan en achteraan
  • Achteruitrijlichten
  • Nummerplaatverlichting

Uiteraard zorgen we ervoor dat alle lampen werken. Maar naast een grondige controle van de lampen moet ook het glas regelmatig gecontroleerd worden op barsten, schilfers en andere zaken die het licht kunnen belemmeren. De reflectoren moeten ook gecontroleerd worden op vlekken die kunnen ontstaan door indringend water in het lichtarmatuur.

Je weet dat de APK ook het interval van de richtingaanwijzers en de afstelling van de koplampen controleert. Als de lichten te hoog afgesteld zijn of niet het volledige wegdek verlichten, kan dit gevaarlijk zijn. Het is dus belangrijk om ze regelmatig te laten uitlijnen.

Wij zullen met plezier een grondige analyse uitvoeren van de lichten en richtingaanwijzers van uw auto, los van eventuele problemen die je zelf hebt vastgesteld. Sommige overduidelijke problemen, zoals het afstellen van de koplampen en het vervangen van een lamp, kunnen we onmiddellijk oplossen. Belangrijkere problemen zullen we documenteren en we vragen eerst jouw toestemming alvorens ze op te lossen.

Waarom een lamp door ons laten vervangen?

Als je ooit zelf geprobeerd hebt om een autolamp te vervangen, dan weet je hoe frustrerend dit kan zijn. Het begint al bij het bepalen van welk soort lamp je precies nodig hebt. Dit wil zeggen: door de documentatie worstelen en je weg proberen te vinden in een onduidelijke onderdelenlijst. Als je dan de juiste lamp hebt gevonden, is de kans groot dat je ze beschadigt nog vóór ze in het armatuur zit - het is al voldoende om een halogeenlamp nog maar aan te raken om ze helemaal stuk te maken. Een lichtarmatuur demonteren om een lamp te vervangen, is een lastige taak waarvoor je speciaal gereedschap, veel tijd en geduld nodig hebt. Waarom zou je de moeite doen als je de vervanging gewoon door ons kunt laten doen?

Er is nog een andere reden om de lamp door ons te laten vervangen. Soms is het iets ingewikkelder dan gewoon een kapotte lamp. Soms denkt men dat de lamp kapot is, terwijl het aan de bedrading ligt. In dergelijke situaties kunnen wij jou de meest voor de hand liggende oorzaken vertellen en een oplossing voorstellen.

AutoCrew auto in goede handen

Uw auto is bij AutoCrew in goede handen