Bandenwissel

Bandenservice

De banden onder je auto spelen een belangrijke rol wanneer het gaat om je veiligheid en rijcomfort. Het enige contactvlak van je auto met de weg wordt immers gevormd door je banden. Daarom is het van groot belang dat je de juiste banden onder je auto hebt, die passen bij jouw auto en rijstijl. Wij bieden banden aan van grote en professionele merken, zoals Michelin, Vredestein, Continental, enzovoort. Wij geven je graag advies over welke band het beste bij je past!

Tip!

Kom je langs voor een bandenwissel? Laat meteen een seizoenscheck uitvoeren zodat je helemaal klaar bent voor het nieuwe seizoen! Tijdens een seizoenscheck controleren we de belangrijkste componenten van je auto (zoals je accu, remmen en motorolie) zodat jij met een gerust gevoel op weg kunt gaan!

Bandenapparaat

Zomerbanden

Zomerbanden zijn gemaakt voor warme temperaturen en zowel droge als natte wegen. Ze zijn gemaakt van een harde rubbersoort die optimaal presteert in zomerse omstandigheden. In de winter heeft een zomerband onvoldoende grip op de weg en slijt deze sneller. Daarom adviseren wij om niet met zomerbanden te rijden in de winter, maar tijdig een bandenwissel uit te laten voeren.

Winterbanden

Bij lage temperaturen (onder 7 graden Celsius) wordt het rubber van een zomerband hard, waardoor deze zijn grip verliest. Winterbanden zijn gemaakt van een andere rubbersoort, waardoor ze soepel blijven. Ook heeft een winterband meer profielblokken om de grip te verbeteren, en speciale afvoerkanaaltjes voor water en sneeuw. Daarom adviseren wij om in de winter op winterbanden te rijden.

All season banden

All season banden presteren, zoals de naam al zegt, in alle seizoenen optimaal. Het voordeel van all season banden is dat ze het hele jaar door grip en veiligheid bieden, en je dus maar één bandenset nodig hebt. Voor de normale weersomstandigheden in Nederland is deze band zeer geschikt.

Autobanden partner

Als autobanden partner zijn wij een garage die haar automaterialen, banden en velgen verkrijgt via het netwerk van Fource, marktleider in Nederland op het gebied van automaterialen met ruime voorraden en meerdere levermogelijkheden per dag. Dat is ook gunstig voor jou! Je hebt daardoor via jouw garage de beschikking over een ruim assortiment banden en velgen van diverse merken, passend binnen elk budget en die ook nog eens snel te leveren zijn. Autobandenpartner staat voor 3 jaar no-nonsense garantie.

Voor meer informatie kan je altijd een kijkje nemen op www.autobandenpartner.nl.

 

garantie
AutoCrew auto in goede handen

Uw auto is bij AutoCrew in goede handen